субота, 17. јул 2010.

ANAVRIN - Atopic


ANAVRIN " Atopic "
( Sedvex ) 2009.

CD - SLOVENIA

Post grunge/rock/alter rock









Ljubljanski sastav Anavrin formiran je augusta 1999-e godine.Tokom dosadašnje karijere objavili su dva albuma, aktuelni se pojavio krajem prošle 2009-e godine, i zove se " Atopic". Kako sam imao prilike da se informišem, bend je u periodu dosadašnje karijere smatran obećavajućim aktom, i vlasnici su određenih priznanja. " Atopic" je album sa 13 numera, koje su urađene u post grunge/rock/alter rock maniru, tehnički u dobroj meri na superioran način, mada postoje određene zamerke, da je album na pojedinim mestima i pre-produciran. Glavni adut benda je frontman Damir Lisica, ujedno i glavni autor, koji svojim prenaglašenim emociionalno snažnim vokaliziranjem u dobroj meri dinamizira samu strukturu i poruku pesama.
Ne mogu reći da su Anavrin originalan sastav, i u mnogim segmentima više na svoj način " prepisuju" uzore, koji su se etablirali tokom 90-tih godina. Primetan je veliki trud i napor u nastajanju i postavljanju samih songova, ali elemenat originalnosti ovde jednostavno nije u vodećem planu.
" Atopic" je izdanje koje u brojnim segmentima snažno asocira na 90-te godine, ali to u njihovom slučaju predstavlja mnogo više manu, nego kvalitet.

Ocena : 6 / 10
C / o : www.sedvex.si

www.anavrin.net

www.myspace.com/anavrinslo


Нема коментара:

Постави коментар