субота, 10. јул 2010.

BRICKHEADS - Music Pollution


BRICKHEADS "Music Pollution"
(SKC Novi Sad) 2009.
CD
- SERBIA
Garage punk / garage rock / thrashing rock and roll









Novosadski akt, Brickheads, nije nepoznat lokalnom i sire posmatrano "kruzoku" koji preferira garazne tendencije. Postoje od 2004. godine, a deo postave participira i u drugim aktivnim gradskim sastavima.
"Music Pollution" je albumsko debi ostvarenje iz prosle (2009.) godine, na kojem se bend predstavlja sa 10 britkih, energicnih, "prljavih" numera, izvedenih na engleskom jeziku. Da, Novi Sad je zaista centar garage desavanja u Srbiji, a Brickheads na sebi svojstven nacin kombinuju kroz pomenutu formu, punk i rock idiome, energicno i anarhicno izvedene.
Cini se da na energiju i voljni element polazu puno vise aduta, no na bilo kakav drugi potencijalno "konceptualniji" pristup. U odredjenoj meri znaju da podsete na pulske Messerschmitte, ali vise po samom nacinu odnosa vokala i gitara.
"Music Pollution", uglavnom, sadrzi ujednacen materijal koji tako ukomponovan predstavlja skladnu celinu. Za pohvalu je i artwork omota CD-a.
Generalno, Brickheadsi svojim debijem mogu biti u potpunosti zadovoljni, a ponudjeni materijal je, kao i u slucaju vecine drugih sastava sa garage pristupom, prikladniji za "live" izvodjenja.

Ocena: 8 / 10
www.myspace.com/brickheads
www.skcns.org

Нема коментара:

Постави коментар