среда, 18. август 2010.

ALCOHOLICA - Retromanija


ALCOHOLICA " Retromanija "
( Samostalno / Slušaj najglasnije / Kapa ) 2009.

CD - BOSNIA & HERZEGOVINA

Rock / hard rock











Iz Bihaća dolazi sastav Alcoholica, koji je po mnogo čemu unikatna pojava na muzičkoj sceni Ex-Yu prostora. Postavu čine prekaljeni rockeri bliži 50-tim godinama životne dobi, koji su eto nakon gotovo tri decenije dočekali realizaciju debi izdanja.Naravno, ovde nije reč o grupi entuzijasta koja je eto svirala tokom svih ovih godina, ali je činjenica, da su određene mladalačke ideje, ostvarene zapravo tek sada.
Alcoholica su bend koji je muzički veran svetonazorima ovdašnjih 70-tih i 80-tih godina. Stilski i izražajno njihov pristup bi se mogao tretirati kao neka njihova varijanta miksa onoga što rade Divlje Jagode i Vatreni Poljubac, tačnije što su radili u onom periodu. Ali, Alcoholica jasno stavljaju do znanja da imaju čvrsto izgrađen stav i svest o onome o čemu pevaju. Njihove pesme su izrazito iskrene, jasne, direktne, o muško-ženskim relacijama pričaju bez uvijanja... Sound im je snažan i oštar, takođe direktan, ali nema suvišnih tonova, nepotrebnih solaža, i drugih manje bitnih tehničko-taktičkih dodataka. Pomenuta iskrenost je na prvom mestu, ali uz ovaj element
paralelno ide i vrrlo prepoznatljiv gotovo " hipnotizirani" gitarski " krik" koji karakteriše svaku pesmu sa kojom se Alcoholica predstavila.
Bihaćki rockeri jesu " zaglavljeni" u ovdašnje 70-te i 80-te godine, ali njihov način ispoljavanja vlastite životne poruke lako dopire do slušalačkog uha, i ne treba se čuditi, niti biti iznenađen, ako muzika Alcoholice uspe da dopre do šireg broja konzumentske popukacije.
Iskrenost je osobina koja se mora ceniti, a Alcoholica je sastav čija je poruka jasna i lako prihvatljiva, naravno ako njihovoj muzici priđete bez prethodnih predubeđenja.

Ocena : 7, 5 / 10
C / o : www.myspace.com/alcoholicabih

www.klubxxi.com

www.myspace.com/slusajnajglanije



ALZOHOLICA-LEILA

Alzoholica | MySpace Video

Нема коментара:

Постави коментар