недеља, 19. септембар 2010.

CICA GORIO - Bice bolje


ČIČA GORIO " Biće bolje "
( One records ) 2009.

CD - SERBIA

Hard rock/rock














Iz Zaječara dolazi sastav Čiča Gorio kojeg predvode otac i sin - Zoran Stojkovič vokal ( ex - Mama Rock ) i Strahinja Stojković, solo gitara.
U grupi su još basista Niinoslav Panić i bubnjar Nikola Jovanović.Čiča Gorio su muzički na terenu hard rocka/rocka bliže 70's nego 80's opcijama, a važan naglasak dat je tekstualnoj formi, koja je u zabavno/folkloriziranoj varijanti, i trebala bi lakše dopreti do ukusa narodnih masa.
Tekstovi su urađeni u machoiistićko/šaljivoj formi, a prati ih gitaristički orijentisan hard rock u stilu ranih Black Sabbath, Zeppelina i sličnih varijanti. Ima i nekoliko balada, koje su postavljene po principu takođe nasleđa 70-tih godina, ali su vrlo ovdašnje, odnosno negdašnje, i nalik su songovima koje su Ex-Yu sastavi izvodili u pomenutoj dekadi. Aduti grupe su najverovatnije prva tri songa : " Srpkinja", "Švalerka" ,"Crni labud", mada je i ostatak materijala realizovan po identičnom principu. Nisam siguran da ovako postavljen i priređen materijal može zaintersovati novije rocku i hard rocku okrenute generacije, a starija publika teško da će uspeti da u njihovim pesmama pronađe nešto za sebe.

Ocena : 6 / 10
C / o : www.myspace.com/onerecordsserbia


Нема коментара:

Постави коментар