среда, 1. септембар 2010.

EDEN - Eden


EDEN "Eden"
(Self - released) 2008.

CD - SLOVENIA

Melodic hard rock / AOR









Eden nisu noviji sastav na slovenackoj metal sceni. Nukleus benda je zajedno jos od teenagerskih dana, ali "prave" stvari su po njih pocele da se desavaju od 2000. godine. Ranije su se zvali Forgotten Eden, da bi kanije skratili ime u sadasnje. Prvo su snimili Demo (2005. godine) naziva "Forgotten Eden", da bi tri godine kasnije i njihov full-length ugledao svetlo dana.
Slovenci deluju u formaciji kvinteta i predstavili su se sa 10 + jednom bonus pesmom. Tehnicki, produkcijski, ali i maniristicki, uglavnom zadovoljavaju i, takodje bih dodao, da su clanovi postave dobro uigrani i usvirani. Njihovi materijali su uradjeni uglavnom u melodic hard rock / AOR varijanti, sa takodje evidentnim 80's hard rock i 70's rock tragovima. Po mnogo cemu muzicki podsecaju na svedske, ali i na skandinavske legende kao sto su: Europe, Treat i Pretty Maids, ali nazalost, sa druge strane, pate od evidentnog manjka originalnosti. Mozda pomenuti elemenat danas nije toliko bitan za zanrovske pristalice i fanove, ali za njihovu dalju karijeru - svakako jeste.
Takodje je vidljivo da su clanovi benda Eden ulozili puno napora u samu realizaciju albuma, i da ponovim jos jednom, maniristicki, njihov pristup je uporediv sa onim napred navedenim poznati, imenima. Ali, izrazena neoriginalnost, ovog momenta po bend predstavlja realan problem.

Ocena: 6 / 10
www.forgotteneden
www.myspace.com/forgotteneden
e-mail: forgotteneden@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар