петак, 17. септембар 2010.

ELEKTRICNI ORGAZAM - To sto vidis to i jeste


ELEKTRIČNI ORGAZAM " To što vidiš to i jeste "
( Dom Omladine Beograd ) 2010.
CD - SERBIA

Rock/psychedelic/post new wave













30-to godišnjicu postojanja, Električni Orgazam obeležava izlaskom novog albumskog izdanja. To je prvo studijsko ostvarenje, realizovano od 2002-e godine, i albuma " Harmonajzer", a izdavač je "Dom Omladine Beograd". CD se prvih meseci može kupiti samo uz pripaid pakete " Telekoma Srbija", a ako je verovati informacijama iz štaba grupe, kasnije će sama tehnička opremljenost CD-a sadržavati sve one elemente koje ima tkzv. " normalno" pakovanje.
Da ne bude zabune, za sada se CD može dobiti u slim pakovanju. A takođe kako informacije kažu, nekoliko meseci kasnije bi se sa bonusima dopunjeno izdanje, trebalo pojaviti i na drugim teritorijama Ex-Yu prostora.
" To što vidiš to i jeste " je album sa 7 numera, a kao autori pored Srdjana Gojkovića-Gileta, potpisani su i gitarista Branislav Petrović -Banana i povratnik klavijaturista Ljuba Đukić- on je pored pomenutog Gileta na određenim mestima i preuzeo vokalne linije. Album je snimljen u studiu " Go- Go", a uspešnu ulogu producenta obavio je Voja Aralica, koji za razliku od Koje ( sa prethodnog izdanja ) je dobro ukapirao psihologiju samih pesama i svega onoga što je bend u autorskom smislu želeo da kaže. Raduje, što je nakon dugogodišnje kreativne krize bend izašao iz autorskog ćorsokaka, i aktuelan album u dobroj meri pokazuje rešenost da se dođe do određenih promena. A, " To što vidiš to i jeste" je različit album od brojnih koje smo imali da slušamo tokom proteklih dvadesetak godina. Bend je ponudio jedan interesantan spoj svog od ranije prepoznatljivog viđenja rock i rock and roll pristupa, ukombinovanog sa psyhedelic i post new wave elementima, koje su na različite načine promovisani kroz ovde čute pesme.
Sami songovi su višeslojni, ali maniristički ne teški za slušanje, a uspešno se i izašlo iz tekstualne zamke " obraćanja teenage populaciji", koja je bila zaštitni znak brojnih prethodnih ostvarenja. " To što vidiš to i jeste " je album sa kojim bend može biti zadovoljan, videćemo na koji način i u kom smeru će teći dalje promocija...

Ocena : 7, 5 / 10
C / o : www.domomladine.org


Нема коментара:

Постави коментар