среда, 1. септембар 2010.

MOTHERFUNKY - Demo Record


MOTHERFUNKY "Demo Record"
(Self - released) 2008.

EP CD - BOSNIA & HERZEGOVINA

Nu metal/metal core/rap core/alter











Motherfunky su druzina iz Prijedora i ucesnici ovogodisnjeg drugog po redu "Nektar Demo Festa" u Banjaluci. Tokom prosle godine su u sopstvenoj reziji objavili Demo na kojem se naslo ukupno 4 songa: "Under pressure", "Why", "Did you", "Jump", koja bi koliko je to moguce realisticnije trebala predstaviti njihovu trenutnu (proslogodisnju) fazu.
Motherfunky su na terenu nekoliko zanrovskih formi, kroz koje se preplicu nu metal, metal core, rap core... Takodje, u njihovom pristupu se osecaju uticaji grungea, alter varijacija, a veoma je istaknut upliv 90-tih godina. Songove izvode na engleskom jeziku i oseca se svojevrsna strast, kao i volja, da sam materijal zvuci sto je moguce autenticnije i ubedljivije.
Moze se reci da su u maniristickom smislu postigli ono sto su hteli i prilicno su ubedljivi u vlastitim stavovima. Problem lezi u manjku originalnosti, sto narocito po njih moze predstavljati teret u buducnosti. Upravo metal core / nu metal sastava najvise na sceni ima takvih, koji lice jedan drugome, i veoma je potrebno da bend tokom dolazeceg vremena pronadje svoj autenticniji put.
Ostali detalji, uglavnom su realizovani na nacin koji potvrdjuje da sastav poseduje potencijal, kojeg samo treba malo bolje uobliciti.

Ocena: 7 / 10
www.myspace.com/motherfunkymusic
e-mail: bandmotherfunky@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар