недеља, 26. септембар 2010.

ZMAJEV REP - Sestop


ZMAJEV REP " Sestop"
( Založba Radio Študent ) 2010.

CD

Fusion/jazz rock - SLOVENIA











Sastav Zmajev Rep formiran je maja meseca 1998-e giodne. Prvi demo realizuju 2000-te, a prvi full-length 2003-e godine, i zvao se " Ogenj".
Zajedno sa aktuelnim uknjižili su tri albumska izdanja, a tokom vremena su razvijali i modifikovali svoj sound. Dolaze iz Bistrice ob Sotli, a na domaćem terenu, tačnije u lokalnom " Kulturnom domu" pomenutog mesta, snimili su tokom dvodnevnog seshna " live" album, kojeg objavljuje izdavačka produkcija " Radio Študenta". Zmajev Rep deluju u postavi kvarteta, a muzički predstavili su se sa varijantom fusion/jazz rocka.
Na samom izdanju se našlo 7 instrumentalnih tema, a sama postavljena izvođačka fusion opcija na momente više skreće u avangardnije vode, dok sa druge strane takođe apstrahuje rock idiome. Improvizacija je prisutna, ali ne po " svaku" cenu, i sam materijal je sačinjen od sklopova povezujućih ili postavljenih tema.Činjenica je da u manjoj meri Zmajev Rep kao sastav asociraju na etablirana jazz rock /fusion imena iz prošlosti, i uglavnom uspevaju da izađu iz zamke žanrovski klišeiziranih postulata. Ipak, čini mi se da je sama produkcija mogla biti donekle inventivnija, ili barem " rizičnija", jer same teme nezasluženo dinamički zvuče kao da su odsvirane/postavljene u jednoj ravnoj liniji. Zmajev Rep jesu intersantan akt, i videćemo na koji će se način u budućnosti razvijati....

Ocena : 7 / 10
C / o : www.myspace.com/zmajevrep

http://zalozba.radiostudent.si


Нема коментара:

Постави коментар