недеља, 17. октобар 2010.

BROKEN LOCK - Want To Exit This Ergastulum


BROKEN LOCK "Want To Exit This Ergastulum?"
( Založba Radio Študent ) 2009.

CD

Crossover - SLOVENIA










Iz slovenačke Bele Krajine dolazi sastav Broken Lock. Postoje još od 1995-e godine, i svojevremeno su tretirani kao vrlo obećavajuči akt.
1999-e godine objavljuju debitantsko albumsko ostvarenje naziva " Ater", a 2002-e drugo po redu " Endemic". Pomenuta izdanja danas se mogu free downloudovati. Imali su sedmogodišnji diskografski diskontinuitet, da bi krajem prošle 2009-e godine, objavili album naziva " Want To Exit This Ergastulum?", koji izlazi za " Založbu Radio Študent".
Broken Lock deluju u formaciji kvarteta, a njihov stil bi se mogao okarakterisati kao varijnta crossovera, kroz kojeg prolaze elementi metala, hardcore-a, post punka, duba, i drugih alter varijacija. Pod uticajem su 90-tih godina, i u određenoj meri su me podsetili na beogradski EYESBURN.
Pevaju na engleskom jeziku, vrlo su usvirani, aranžmani su im intersantni, a zvuče prilično ubedljivo. Čini mi se da sama produkcija nije najsrećnije postavljena, jer donekle " umrtvljuje " njihovu izvođačku eksplozivnost i energičnost. Uspevaju a budu ipak dovoljno jasni i sugestivni, i može se reči da na adekvatan način plasiraju postavljene ideje. Izdvojio bih numere " Bleeding Hands " i " Merlijn" kao autentičnije od ostalih, inače sa izražajno koherentnog aktuelnog albuma.

Ocena : 7, 5 / 10
C / o : www.zalozba.radiostudent.si


Нема коментара:

Постави коментар