среда, 3. новембар 2010.

STEREO TIP - Paznja paznja


STEREO TIP " Pažnja! pažnja! "
( One records ) 2010.

CD - SERBIA

Rock/pop/funk













Stereo Tip je sastav kojeg već nekoliko godina kontinuirano predvodi frontman, singer/songwriter Paja Bogdanović. Istaknut i kao seshn pevač, takođe i vokalni solista nekada benda Beer Drinkers .... dobro je poznat učesnicima beogradskih i generalno srpskih klupskih dešavanja.
Veći deo materijala koji se našao na njihovom diskografskom prvencu sviran je i testiran tokom godina na brojnim nastupima grupe, i ne treba da čudi što muzika na albumu deluje vrlo zrelo. Pored Bogdanovića i ostatak grupe čine mahom iskusni muzičari uglavnom srednje, i nešto starije srednje generacije, čije izvođačko iskustvo takođe zaslužuje respekt. " Pažnja! pažnja! je album sa 12 pesama jakih i proživljenih tekstualnih asocijacija lične prirode, izraženog stava i direktne poruke, kojeg prati u muzičkom smislu jedna kombinacija rock, pop i funk varijanti.
Sa druge strane melodičnost je veoma izražena, i veći deo prisutnih songova poseduje hitićne elemente. Same pesme " teraju" na pokret, " telesnu reakciju" i pogodne su za koncertnu primenu. Produkcija takođe komunicira sa standardima sadašnjeg trenutka, a važnu ulogu u finalizaciji kompletne albumske priče imali su Duda Bezuha i Siniša Kokerić. Stereo Tip su pokrenuli karijeru sa " mrtve tačke", i sa svojim debijem mogu biti apsolutno zadovoljni.

Ocena : 8 / 10
C / o : www.myspace.com/tipstereo


Нема коментара:

Постави коментар