субота, 25. децембар 2010.

DRAGAN ROKVIĆ - Funk Time


DRAGAN ROKVIĆ " Funk Time "
( Hayat Production ) 2008.

CD - BOSNIA & HERZEGOVINA

Funk / fusion / jazz








Jedno od izdanja koje sam propustio da čujem i recenziram u vremenu izlaska je i album Dragana Rokvića - " Funk Time". Razlog je jednostavan, tek nedavno sam dobio ovaj CD , koji uglavnom nije bog zna kako promovisan van granica Bosne i Hercegovine, no nikad nije kasno, da se posao obavi, pogotovo što smo svedoci produženog trajanja tkzv. promocije određenih izdanja, koja zbog kvantiteta produkcije, kao i ubrzanog radnog i životnog tempa "čekaju" na svoje medijsko predstavljanje, ma kakvo ono zapravo bilo.
Rokvić je basista sarajevskog sastava Sikter, takođe priznat strip crtač, i član opere Narodnog pozorišta." Funk Time" predstavlja njegov solo izlet u forme funka, fusiona i jazza. Sarajevski muzičar je realizovao album sa ekipom saradnika,na labumu se našlo 7 numera, 6 koje predstavljaju autorske radove i jednu koja je delo doajena Sinana Alimanovića. Rokvić je prilično inficiran Herbie Hancockovim nasleđem iz 70-tih godina i " Headhunters" fazom.
Takođe me je njegov materijal u dobroj meri podsetio na zvuk koji se krajem pomenutih 70-tih godina čuo u Beogradu, a kojeg su preko aranžmana svojih songova publici na uvid nudili Oliver Mandić i Boban Petrović, te Kire Mitrev i njegov sastav KIM. Dakle u pitanju je forma jazziranog funka, bolje reći funky-ja, kojem je Rokvić na svoj način priredio svojevrsni hommage. I u tom smislu " Funk Time" je sasvim profesionalno realizovano ostvarenje, prijatno za slušanje, blago đuskanje, kroz kojeg se na momente promaljaju i intersantna sviračka rešenja. Imam utisak da je produkcija mogla biti malo savremenija, no deluje takođe da se namerno išlo ka izraženijem retro pristupu. Drugu temu sa albuma naziva " Black Hole", izdvojio bih kao izuzetno slušljivu, pa čak u instrumentalnom smislu i blago hitičnu.

Ocena : 7 / 10
C / o : www.draganrokvic.ba

www.myspace.com/draganrokvic

Нема коментара:

Постави коментар