понедељак, 28. фебруар 2011.

GILGAL - Mono


GILGAL
" Mono "
( Self - released ) 2010.
Demo EP/ Free Download
Indie pop - BOSNIA & HERZEGOVINA















Iz Mostara dolazi sastav Gilgal. Deluju u postavi tria, formirani su tokom 2009-e godine, a već sledeće objavljuju Demo EP " Mono", sa 4 numere : " Not The Easy Thing", " Worthy Of Their Kind", " Twenty One", " Since We Last Talked " . Pomenuto izdanje dostupno je u formi free downloada.
Bend je na terenu neke vlastite varijante indie popa, mada oni svoj pristup klasifikuju kao punk / pop, no punk elementi su apsolutno nevidljivi, ili postoje u nekim vrlo neprimetnim pojavnim oblicima. Inficirani su britanskom strujom iz 90-tih godina, iako su im pesme međusobno različite.
Pokazuju da kao sastav barataju intersantnim idejama, ali sama rešenja variraju od slučaja do slučaja, odnosno od pesme do pesme. Dakle, njihov EP nije što se samog kvaliteta tiče ujednačen, a činjenica je da sama produkcija, ma kako ona bila realizovana sa skromnijim tehničkim mogućnostima, je jednostavno morala biti bolja i ubedljivija. Numera koja otvara izdanje " Not The Easy Thing" je ujedno i najubedljivija, dok već sledeća " Worthy Of Their Kind" prilično kvari početni utisak... Poslednja 2 songa - " Twenty One " i " Since We Last Talked" , takođe strukturno i izražajno pokazuju izvođačku maštovitost članova postave, ali i neubedljivu realizaciju... Potencijal nije dovoljno iskorišćen, a videćemo kako će se stvari unutar njihovih redova odvijati u neposrednoj budućnosti....

Ocena : 6 / 10
C / o : http://gilgal.bandcamp.com/album/mono

Нема коментара:

Постави коментар