понедељак, 18. април 2011.

ELECTRIC VENOM AGENCY - Pridi greva....


ELECTRIC VENOM AGENCY
" Pridi greva...."
( Dallas Records ) 2010.
CD - SLOVENIA
Electro pop/funk/dance








Electric Venom Agency, skraćeno E.V.A. je relativno noviji sastav koji deluje u Sloveniji. U postavi imaju veoma intersantnu, kako glasovno tako i vizuelno pevačicu koja se zove Eva Moškon, a tokom 2010-e godine su objavili album naziva " Pridi greva..." za " Dallas Records".
E.V.A. izvode vokalno snažnu i sviračku vrlo profesionalno izvedenu varijantu electro popa, koji je kombinovan sa funk i dance elementima. Ima između i 80's electro funk detalja kao i disco ekspresija, ali je pop dimenzija malo više preovlađujući elemenat. Na albumu se našlo 13 numera, koje su melodične i dobrim delom hitične. E.V.A. songove izvode na maternjem, slovenačkom jeziku, produkcija je takođe upakovana po standardima da bude prihvaćena potencijalno većem broju slušalačke populacije, a i ostali tehnički detalji uglavnom su realizovani na visokoj profesionalnoj razini.
Problem predstavlja to što sam materijal u svoj svojoj realizatorskoj postavci, pa i krajnjoj poruci, zastaje negde na pola puta. Recimo, određeni songovi pokazuju tendenciju izvođenja koji su prepoznati od strane vrhunskih aktova electro forme, takođe na momente funk dimenzija " prihvata" postulate standarda koje prepoznajemo kod sastava koji to rade na ubedljiv način.... no dobar deo materijala se utapa kroz " zabavnjačku " dance varijantu ovdašnje estradne provenijencije... što svakako predstavlja po bend određeni minus. Da su kompletnu priču, odnosno materijal uspeli da izguraju bez pomenutih upliva ovdašnjih estradizovanih elemenata, kompletna slika o njihovoj muzici, kao i samom izdanju bila bi znatno lepša....

Ocena : 6, 5 / 10
C / o : www.myspace.com.electricvenomagency
www.dallas.si



Нема коментара:

Постави коментар