уторак, 26. април 2011.

KUZLE - Se pomnite Kuzle tovarisi


KUZLE
" Še pomnite Kuzle tovariši?"
( Dallas Records ) 2010.
CD
Punk - SLOVENIA















Sastav iz slovenačkog industrijskog gradića Idrije - Kuzle, predstavljao je važan deo kreiranja slike o nastajanju tamošnje punk scene.
Bend je delovao u periodu 1978-1982-e godine, pojavili su se na prestižnoj vinilnoj kompilaciji " ZKP RTV Ljubljane " iz 1982-e " Lepo je...", a svojim nastupima skrenuli su pažnju slovenačke javnosti, mada se za njih, istina u manjoj meri znalo i u drugim delovima Ex-Yu prostora.
Imali su određene promene članstva, a prekinuli su sa radom nakon odlaska dela postave u tadašnju JNA.Mnogo godina kasnije, deo istorije je dat na uvid javnosti, i 21 song koji je predstavljao većinski deo opusa grupe je utisnut na CD. Kuzle nisu bili ni malo naivan bend, i preslušavajući danas njihove snimke može se sa određenom dozom žaljenja reći, da je šteta što svoje potencijale nisu u ono vreme uspeli adekvatno da iskoriste.
Izvodili su sirovu varijantu punka, prilično ogoljenu, dobrim delom " prljavu", a danas bi se to verovatno zvalo street / OI punk starije škole.
Nisu posedovali melodičnost, ali se dalo primetiti da su na energičan način interpretirali vlastiti materijal... Za svaku pohvalu je postojanje jednog ovakvog, na nekim mestima malo dorađenog izdanja, koji realističnije definiše kako su se stvari unutar slovenačke punk scene odvijale u pomenutom vremenskom periodu.

Ocena : /
C / o : www.myspace,com/kuzlepunk
www.dallas.si


Нема коментара:

Постави коментар