среда, 10. август 2011.


ZED MITCHELL
" Summer In L.A. "
( Self - released ) 2010.
CD
Blues rock - SERBIA






Karijera Zlatka Manojlovića kontinuirano traje još od davnih 70-tih . Gitarista, autor i pevač je tokom godina menjao stilove i žanrovske forme u kojima se ogledao, realizovao brojna uspešna, ali i ona manje uspešna izdanja, u određenim periodima takođe se nalazivši i na onim mestima na kojima nije trebao biti, ali jedno je u njegovom slučaju nepobitno, a to je pomenuti kontinuitet, kao i bogata diskografija, sa kojom se malo ko od ovdašnjih muzičara može pohvaliti. Tokom poslednje dve i malo više dekade živi i radi u Nemačkoj, baza mu je Essen, a kao što je to uvek bio slučaj, često nastupa, paralelno gradeći karijeru u inostranstvu, i kada to uslovi omoguće na domaćem terenu.
2010-e godine svirao je na " Guitar Art " festivalu, i to u beogradskom " Domu Sindikata", ove godine, na 45-toj po redu " Zaječarskoj gitarijadi" u tkzv. revijalnom delu. Poslednjh nekoliko godina, muzički je orijentisan ka bluesu,a objavio je i 2 albuma na kojima promoviše njegovo viđenje pomenute forme - " Springtime In Paris" ( 2008 ), kao i još uvek aktuelni " Summer In L.A." ( 2010. ).
Sa umetničkim imenom Zed Mitchell, " potpisana" su pomenuta 2 albuma, čija bluesy orijentacija otkriva autorovo suočavanje sa pomenutim žanrom. Zlatko je negde na svoj način,izvođački, stilski, takođe psihološki orijentisan ka periodu 70-tih i 80-tih godina. Njegov blues ima evidentne rock uplive, J. J. Cale i Dire Straits, pomalo Garz Moore asocijacije, ali pri svemu tome Zlatko uspeva da zadrži određenu količinu autentiučnosti, takođe na momente i vokalne rafiniranosti, i što ne reći - ubedljivosti. Materijal je izuzetno slušljiv, radijski prijemčiv, pogodan za dnevna i noćna preslušavanja. Sama produkcijaa možda je malo više " umekšana", no što je to trebalo biti, ali u krajnjoj instanci ne smeta.
" Summer In L.A." je " utisnut" u Digi pakovanja, a na samom izdanju se našlo 14 ujednačenih numera. Zlatko je tokom svih ovih godina pokazao koliki je worcoholic, i ne treba da čudi, ako u nekom budućem vremenu, bude radio i snimao nešto sasvim drugaćije, od onog što u poslednje vreme predstavlja centralno polje njegovog intersovanja..." Summer In L.A." je da ponovim još jednom vrlo slušljivo ostvarenje, kojeg možete nabaviti putem direktnog kontakta sa autorom, ulaskom na njegov site, gde ćete naći sve potrebne informacije...

Ocena : 7, 5 / 10
C / o : www.zedmitchell.com




Нема коментара:

Постави коментар