субота, 22. октобар 2011.

REPLIKA 42 - Replika 42


REPLIKA 42
" Replika 42 "
( Self - released ) 2011.
CD - SERBIA
Garage/alter rock







Subotički sastav Replika 42 formiran je tokom 2007-e godine. Deluju u formaciji tria, kojeg čine : basista Saša Medan, gitarista i pevač Dragan Vidaković Risto, i bubnjar Aleksa Otašević. Risto i Aleksa takođe sviraju u žanrovski sličnom subotičkom sastavu - Nafta.
Bend je više puta nastupao u svom gradu i okolini, a bili su učesnici zaječarske gitarijade 2008-e godine. Fondacija " Fokus" pomogla im je oko snimanja i realizacije izdanja, koji se takođe može slobodno preuzeti, pored postojanja CD-a. Bend se predstavio kroz 11 songova, koje su otpevane na maternjem jeziku, a u žanrovskom smislu subotičani su ponudili vlastito viđenje kombinacije garage rocka i alter rock tendencija. Sirovi i hopnotički gitarski zvuk prati " udaljeno" vokaliziranje, koje je u određenoj suprotnosti, ali nikako i disharmoniji sa sviračkim delom. Materijal je ujednačen, u vodeći plan više ulazi sama atmosfera koja karakteriše pesme, nego što se pojedine numere izdvajaju.
Subotički trio deluje kao uigran tim, songovi im jednostavno izlaze, mada imam utisak da je produkcija morala biti bolje postavljena i " provučena". Sam produkcijski pečat je u svojoj finalizaciji " neodlučan" , što donekle kvari stečenu sliku o ponuđenom materijalu, datom na uvid javnosti. Sa druge strane Replika 42 potvrđuju da poseduju značajan autorski potencijal, pitanje je samo na koji način će uspeti da plasiraju svoja razmišljanja, kao i da li će se snači u marketinško-promotivnom delu priče.

Ocena : 7 / 10
C / o : www.myspace.com/replika42




Нема коментара:

Постави коментар