среда, 25. јануар 2012.

ALEK - Peščani sat


ALEK
" Peščani sat "
( ExpanziUM ) 2011.
CD - SERBIA
Rock/hard rock










Aleksandar- Alek Jovanović je dugogodišnji pregalac, muzičar, gitarista, pevač i autor, aktivan u ovdašnjem community-ju godinama unazad.
Uređuje i vodi " Video Bang Magazin", emisiju koja se preko kablovske mreže emituje na brojnim TV stanicama širom Srbije, i u kojoj promoviše naravno iz svoje vizure, dešavanja na domaćoj muzičkoj sceni. Ovaj kragujevčanin je takođe sa svojim bendom i diskografski aktivan, a krajem odlazeće 2011-e godine, realizuje i ćetvrto po redu izdanje. " Peščani sat" je album na kojem se našlo 11 numera, urađenih u maniru rock i hard rock varijanti ovdašnje starije škole, koja je prepoznata u Alekovom autorskom radu od njegovih početaka. Alek na svoj način rekapitulira period kraja 70-tih i početka 80-tih godina, pokušavajuči naravno da ponudi autentično viđenje pomenute žanrovske varijante.
Materijal je uglavnom srednjeg tempa, tu je i poneka sporija numera, a songovi su izvedeni na maternjem jeziku...Jača strana pristupa benda je vrlo ubedljivo muziciranje, a ona slabija se ogleda u nepostojanju pesme, koja bi se na određeni način izdvojila i možda lakše " progurala" samu prohodnost albuma. " Peščani sat", ipak za one sledbenike da ponovim još jednom ovdašnjih rock i hard rock varijanti, nudi dovoljno razloga za slušalački užitak.

Ocena : /
C / o : www.alekband.blogspot.com



Нема коментара:

Постави коментар