недеља, 12. фебруар 2012.

DRAŽEN VEGA - Krvarim od zabluda


DRAŽEN VEGA
" Krvarim od zabluda "
(Štajner records) 2011.
CD - CROATIA
Rock/hard rock/pop








Dražen Vega je zapravo ime benda iza kojeg stoji Dražen Markotić, nekadašnji frontman splitskog heavy / power metal sastava Vega.
" Krvarim od zabluda " je njegov solo album objavljen krajem 2011-e godine, na kojem se našlo 10 plus 4 bonus songa. Sam album se sigurno dugo " kuvao" u Markotićevoj glavi, i primetan je napor da što se tehničkog dela tiće materijal što je moguće više zadovolji visoke standarde. Iako autor svoje muziku definiše kao varijantu hard rocka sa gothic elementima, lično nisam siguran da sama muzička i izvođačka matrica idu u pomenutom pravcu. " Krvarim od zabluda " se sastoji od materijala koji je najbliži definiciji rocka i hard rocka starije škole, popunjen vidnim pop elemntima. Da budem precizniji, Markotićev način interpretacije, kao i same pesme, najviše asociraju na neki ovdašnji Ex- Yu period na prelazu 70-tih u 80-te godine, kada je ne mali broj sastava na ovakav način tretirao samu autorsku poruku.
Dakle rock, sa puno baladersko -ljubavno-patetičnog pristupa, pesme srednjeg ili sporijeg tempa, pogodne za u ono vreme smo to zvali " stiskavac", i muzička forma koja bi se u većoj meri mogla ili trebala svideti nežnijem polu. S tim, da Markotić ipak u tehnićkom smislu uspeva da osavremeni pomenuti pristup, i to je ono što ovakvu muzičku matricu razlikuje / udaljava od sličnih realizovanih tokom perioda ovdašnjih davnih 70 - tih i 80 - tih godina. Sigurno da ovakva ponuda ima svoju publiku, ( neko će reći ne baš malobrojnu ) , bez obzira na suprotstavljene ukuse ili stavove...

Ocena : /
C / o : www.soundcloud.com/drayenvega



Нема коментара:

Постави коментар