петак, 20. јул 2012.

NICK DRAG - Neon King


NICK  DRAG
" Neon King "
( Neon Kings Records ) 2012.
CD
Rockabilly/revival - SERBIA










Pevač i autor Nikola Dragović svojim višegodišnjim delovanjem nezaobilazan je akter beogradskih rockabilly / revival dešavanja.
Svojevremeno je bio frontman važnih gradskih aktova - Havane Whisper i Crossfire-a, a deo perioda provodio je i u inostranstvu gde bi nastupao izvodeći muziku koja mu je duboko " usađena" u srcu. Nick Drag je ujedno i bend kojeg predvodi i sa kojim jedno kraće vreme nastupa, a ako ste imali prilike da čitate moj izveštaj sa koncerta Vampira u Sava Centru, spomenuo sam njihov zapažen nastup, kojeg su imali kao support akt. " Neon King" je upravo objavljen album, " ubačen" kroz digi format, na kojem se Nikola sa svojim sastavom predstavio kroz 10 svojih autorskih radova ( za numeru "Little Cafe Down The Street" tekst je pisao Ivan Ilić ), a reč je o samostalnom izdanju, na kojem su numere otpevane na engleskom jeziku. " Neon King " sadrži rafiniran, ali nikako upeglan revival / rockabilly materijal , lociran negde na prelazu od 50-tih do 80-tih godina prošlog veka, više USA nego britanske ili evropske škole, ali najviše naravno autorski tipičan i karakterističan za samog pevača. Songovi su izraženo melodični, bend u pozadini maniristički svoj posao obavlja na ubedljiv način, dok aranžmani i produkcija u potpunosti odgovaraju standardima sadašnjeg vremena.
" Neon King" je izdanje koje se sluša u jednom dahu,a ako ste poklonik pomenute žanrovske forme, vraćaćete mu se češće nego što vam se u prvi mah čini. Ubedljiva interpretacija, odlične pesme i dovoljan razlog da u vašem gradu " ugostite" bend.... Sviraj to " ponovo " Nick....

Ocena : 8, 5 / 10
C / o : www.myspace.com/nickdrag





Нема коментара:

Постави коментар