среда, 14. новембар 2012.

AVTOMOBILI - Pozna pomlad


AVTOMOBILI
" Pozna pomlad "
( RTV Slovenia ) 2012.
CD
Rock / pop - SLOVENIA









Karijera Avtomobila, sastava iz Nove Gorice traje  u kontinuitetu 30 godina, a svoja prva tri albuma, bend je objavio još dok je
egzistirala  ona velika Ex-Yu scena, i može se sa pravom tvrditi da su u ono vreme bili " jednako " zastupljeni u medijskom prostoru Srbije, Hrvatske, Bih, Slovenije... Od raspada nekadašnje države svoje delovanje sasvim logično vezuju za Sloveniju, gde objavljuju albume, ostajući verni svojim bazičnim muzičkim / autorskim svetonazorima. Automobili na neki svoj tekstualno rafiniran i emotivan način, kombinuju elemente rocka i modern popa, sa blagim " jazzy" uplivima, pri čemu " ozbiljna"  sviračka i generalno izvođačka matrica , prati strukturu songova. Bend predvode braća Vuksanović, Mirko i Marko, dok su u grupi uvek veoma kvalitetni muzičari, koji maksimalno doprinose da svaki album zvuči jednako ozbiljno, produkcijski moderno, i aranžerski koloritno. Upravo pomenuti aranžmani novogoriškog sastava, predstavljaju njihovo ubedljivo   oružje, po kojem su prepoznatljivi i cenjeni.
" Pozna pomlad" je aktuelno ostvarenje na kojem se našlo 10 songova. Sam materijal je ujednačen, a pesme uglavnom mirnijeg srednjeg tempa dominiraju, kao i  jedna blago melanholična i setna atmosfera koja  karakteriše muziku sa albuma u celini. Sa druge strane slušljivost songova je evidentna, i nakon par preslušavanja dobijate potrebu da vraćate CD u player i ponovo se saživite sa porukom grupe.
" Pozna pomlad" je izdanje kakvo se u ovim godinama i očekuje od Avtomobila. Visoki izvođački standardi su i dalje prisutni, i raduje što je tako.
                 
 Ocena : /
C / o : www.zkprodaja.si



Нема коментара:

Постави коментар