понедељак, 6. мај 2013.

VIOLET - Srce od stakla


VIOLET
" Srce od stakla "
(  Self - released ) 2013.
EP CD
Emo rock / power pop / melodic punk rock - SERBIA








Kragujevački sastav Violet deluje od 2008-e godine. Kvartet su u postavi a nedavno su upriličili EP izdanje na uvid javnosti, na kojem se našlo pet songova : " Bez tebe", " Srce od stakla", " Istina", " Zažmuri", " Iluzija".. Svojevremeno su pesme izvodili na engleskom jeziku, ali odlučuju da u aktuelnoj fazi songove interpretiraju na maternjem jeziku. Njihov EP je ozbiljno snimljen i postavljen, tehnički i produkcijski osavremenjen, koliko je to bilo moguće, u skladu sa standardima trenutka i vremena.
Njihov izraz bi se mogao okarakterisati kao kombinacija emo rocka i power popa, začinjenog melodic punk rock detaljima.
Ulažu puno energije i emocija u samo izvođenje materijala, a  snažna melodičnost predstavlja karakteristiku kompletno priređenog materijala.
Može se reći da je EP ujednačen, i ne bih specijalno istekao nijedan song, ali ponavljam još jednom, kompletno izdanje snimljeno je i realizovano na tehnički relevantan i profesionalno ubedljiv način...Smatram da im malo više svojstvenosti i autorske originalnosti manjka, ali te elemente su uspeli da nadomeste " čvrstinom" interpretacije i pomenute kompletne realizacije...


Ocena : 7 / 10
C / o : www.facebook.com/bandviolet



Нема коментара:

Постави коментар