четвртак, 19. новембар 2015.

PRISONER - "See The Scars"

(Slaney Records) 2015.
CD
Thrash metal – SERBIA


Sudeći po reakcijama određenih internet medija, beogradski sastav Prisoner trebao bi biti sledeća velika nada domaće metal underground scene, ako uopšte o sceni kao takvoj možemo govoriti.
Bend postoji u kontinuitetu neko vreme, prvo su se zvali Grob, da bi kasnije promenili ime u sadašnje.Objavili su dva demo izdanja – „Risen From The Grave“ (2012) i „The Upcoming Devastation“ (2014). Nedavno im izlazi full-length za „Slaney Records“, na kojem se našlo 8 songova.
Beograđani su na terenu thrash, bolje je reći speed metala, vrlo starije škole, koja svoje korene ima u prvoj polovini 80-tih godina. Mnogo su više influentni USA, nego evropskim varijantama. Odlikuje ih vrlo uvežbana svirka, odlučnost u samoj realizaciji materijala, i primerena energija, kao i voljni element, da sve protekne onako kako je zamišljeno.
Sve to stoji, i Prisoner pokazuju da dobro barataju naučenom lekcijom i izražajnom izvođačkom formom. Njihov problem leži u nedostatku originalnosti, ili je bolje reći neke sopstvene posebnosti, koja bi ih mogla odvojiti od grupe u svetu, koncepcijski sličnih aktova. To jeste elemenat na kojem bi morali da porade, ali vremena u dolazećim danima svakako ima dovoljno.
„See The Scars“ je unutar speed/thrash tendencija ubedljivo upakovan proizvod beogradske ekipe, gde pomenuti nedostatak ne može umanjiti druge, vrlo jasno prikazane kvalitete. Ali, u svakom slučaju videćemo, šta donosi neposredna budućnost.


facebook.com/PrisonerSerbia



                                            

Нема коментара:

Постави коментар